Agenten bekogeld

Ruim 20 arrestaties na rellen bij NEC - Vitesse: 'Heel veel geweld gebruikt'

17 oktober 2021 23:10
Een spandoek laat duidelijk zien hoe erg de gemoederen op de tribunes vooraf al verhit waren. Beeld © ANP

De politie heeft in Nijmegen meer dan twintig mensen aangehouden, nadat er bij het Goffertstadion rellen waren uitgebroken na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse uit Arnhem. De politie verwacht nog meer aanhoudingen als camerabeelden zijn bekeken.

Volgens de politie is 'heel veel geweld gebruikt' door de hooligans. Vele tientallen NEC-aanhangers zochten de confrontatie met de politie na de verloren wedstrijd. Ze vernielden een politiebusje en gooiden met stokken en stenen naar agenten. Enkele agenten raakten daarbij lichtgewond, meldt de politie. 

Ook werden agenten belaagd met boomstronken. De ME heeft verschillende charges uitgevoerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Bruls van Nijmegen wil onderzoek naar instorten tribunes

Bussen van de Vitesse-aanhang moesten in de bussluis van het Goffertstadion wachten tot de situatie buiten weer rustig was.

Andere uitgang

Ook mocht een aantal supporters het stadion niet verlaten. Ze werden in groepjes naar een andere uitgang gebracht volgens NEC. Dat was nodig vanwege de veiligheid, want via de gewone uitgangen zouden ze rechtstreeks in het geweld zijn gelopen.

Een dag eerder liep het ook al enorm uit de hand tussen beide kampen. Bij een tankstation bij Arnhem werd vanmorgen een zwaargewonde man gevonden. Hij was waarschijnlijk betrokken bij een afgesproken vechtpartij tussen hooligans uit beide steden, meldt Omroep Gelderland. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore