Verboden wapenbezit

Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

17 oktober 2021 18:26 Aangepast: 17 oktober 2021 20:13
Beeld © ANP

De politie heeft ingegrepen bij een demonstratie op de Erasmusbrug in Rotterdam. Een groep van meer dan vijftig mensen werd ingesloten door de politie en afgevoerd in een tram. Uiteindelijk werden acht mensen gearresteerd, onder meer voor verboden wapenbezit.

Ze worden volgens de politie verdacht van het in bezit hebben van "verboden attributen". Dat zouden volgens de politie wapens kunnen zijn, of spullen die als wapen kunnen worden gebruikt. 

'Woonopstand'

Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' kwamen in Rotterdam enkele duizenden mensen uit heel het land bijeen voor een protest onder de naam 'Woonopstand'. Het is het tweede grote protest na Amsterdam vorige maand, waar 15.000 mensen bijeenkwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woonprotest: niet 1, maar 4 miljard euro nodig voor aanpak woningnood

Volgens de Rotterdamse politie waren er vandaag ongeveer 7000 mensen op de been. De organisatoren zeiden vooraf te hopen op deelname van 10.000 tot 15.000 demonstranten.

Tijdens de manifestatie in het Afrikaanderpark waren er diverse sprekers, onder wie mensen die in de huidige woningmarkt in de knel zijn komen te zitten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore