Bladgoud, hoge pilaren en hammam

Henk bouwde paleis in rijtjeshuis, en moet nu afscheid nemen: 'Dit doet pijn'

16 oktober 2021 18:25 Aangepast: 18 oktober 2021 09:14
Het zwembad midden in de woning.

Meubels van bladgoud, metershoge pilaren, een engelenplafond en een hammam. Voor sommigen mensen kan het niet gek genoeg, zoals voor Eindhovenaar Henk van Erp. Met pijn in zijn hart moet hij weg uit zijn Italiaanse villa, gelegen middenin een Eindhovense volkswijk. "Ik had gehoopt dat dit mijn eindstation zou zijn."

Hij richtte huizen in van Linda de Mol, Gerard Joling en John de Bever. De flamboyante Eindhovenaar Henk van Erp werkte jarenlang als interieurdesigner. Zijn eigen woning is dan ook een juweeltje in zijn soort. 

Hij ziet zijn eigen woning - of beter gezegd Italiaanse paleis- in de Benoitstraat in een Eindhovense Vogelaarswijk als zijn levenswerk, vertelt hij aan de telefoon aan RTL Nieuws.  

Het interieur is ook voor de nieuwe eigenaar. Het interieur is ook voor de nieuwe eigenaar.

De wereld rondgereisd

"Ik ben geboren in deze wijk en woon ruim dertig jaar in dit huis. Jaren en jaren heb ik erover gedaan om deze inrichting bij elkaar te verzamelen. Ik reisde de wereld rond en haalde mijn meubels, schilderijen en kunst overal vandaan. Vooral in Italië maar ook veel uit Thailand."

Een sauna, hammam, inloopkasten, kroonluchters en een balzaal met een megagrote opgezette pauw. Over alles is nagedacht, zegt Van Erp. "Tot aan de stopcontacten toe. Ook die zijn van bladgoud."

De slaapkamer De slaapkamer

Gezondheid

Met pijn in zijn hart vertelt de Eindhovenaar dat hij zijn woning moet verlaten. Noodgedwongen. "Ik heb onlangs een hersenbloeding gehad. Vanwege mijn gezondheid is het huis te groot geworden. Het is meer dan 180 vierkante meter. Ik kan het niet meer onderhouden."

Henk van Erp Henk van Erp

Laatst station

Van Erp gaat even verderop wonen in een appartement dat gelijkvloers is. Afscheid nemen doet hem verdriet. De gedachte alleen al dat hij binnenkort moet verhuizen, zorgt voor tranen.

"Ik hoop van harte dat iemand mijn huis koopt met al het interieur erbij. Mijn nieuwe huis is veel kleiner dus ik kan alle spullen niet meenemen." De vraagprijs is 500.000 euro. "Ik vraag niet weinig geld. Maar het is een genot om hier te mogen wonen. Ik had altijd gehoopt dat dit mijn laatste station zou zijn."

De woonkamer vol met bladgoud. De woonkamer vol met bladgoud.

Beeld uit Bangkok

Zijn favoriet? "Ik had een enorm beeld in mijn voortuin staan. Het kwam uit Bangkok. Daar zijn wel duizenden foto's van gemaakt door voorbijgangers. Ik heb dat onlangs al weggedaan." 

Makelaar Ernst Vos van Makerlaaskantoor Brabant BV. laat weten dat er al veel interesse is in de woning. Het is voor de liefhebber. Dit soort huisjes zie je zelden, zegt hij.

Papegaai

Eén ding hoeft Henk in ieder geval niet te missen: Joepke de papegaai en Ajax de kat. Zijn twee huisdieren verhuizen mee. Daar was geen twijfel over mogelijk. En voor de duidelijkheid: "Ik ben natuurlijk gewoon voor PSV. Laat daar geen misverstand over bestaan." 

De slaapkamer met engelen plafond. De slaapkamer met engelen plafond.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het perfecte (verkoop)plaatje: waarom je nooit een prullenbak op Funda ziet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore