'Drukte beheersbaar'

Lange rijen op Schiphol bij begin herfstvakantie, 'piekdag' verwacht

16 oktober 2021 11:53 Aangepast: 16 oktober 2021 12:25
Een foto van eerder deze maand. Beeld © ANP

Op Schiphol staan lange rijen, nu in grote delen van Nederland de herfstvakantie is begonnen. De luchthaven zelf waarschuwt reizigers dat het in de vertrekhallen een 'piekdag' wordt.

Vertrekhal 2 van Schiphol staat nagenoeg vol met reizigers die hun bagage willen inchecken voor hun reis. Karretjes met bagage zorgen voor enige afstand tussen verscheidene groepen, maar dat is meestal geen 1,5 meter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Varkens moeten vogels Schiphol wegjagen: 'Gevaar voor vliegtuigen'

Het is op de luchthaven niet verplicht om zoveel afstand te houden, maar officieel geldt het advies om elkaar zoveel mogelijk ruimte te geven. Veel reizigers in de vertrekhallen kiezen ervoor alvast een mondkapje te dragen, hoewel dat pas na het scannen van de boardingpass verplicht is.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven valt de drukte op piekmomenten te vergelijken met de drukste dagen van de afgelopen zomer. De situatie is wel beheersbaar. "De sfeer is gelukkig goed, mensen hebben zin om op vakantie te gaan."

2 miljoen reizigers in herfstvakantie

Schiphol verwacht dat tijdens de herfstvakantie 2 miljoen reizigers via de luchthaven reizen. Dat zijn er drie keer zoveel in vergelijking met een jaar eerder, toen door de coronapandemie reizen moeilijker of onmogelijk was.

Nu zorgt de binnen de hele Europese Unie erkende coronapas ervoor dat de barrière voor een vliegvakantie kleiner is geworden.

De reizigersaantallen zijn nog niet terug op het niveau van voor de pandemie. In de herfstvakantie van 2019 maakten nog 3 miljoen reizigers gebruik van Schiphol.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore