T-shirt niet uit de kast

Nog één keer 20 graden dit jaar, maar juich niet te vroeg

15 oktober 2021 10:51
Beeld © iStock

Nu de herfst is ingezet, hoeven we geen hele hoge temperaturen meer te verwachten. Maar nog één keer kunnen we dit jaar in Nederland genieten van een temperatuur van 20 graden. Hoewel, er is ook een kleine tegenvaller.

De zon laat zich vandaag en morgen al even zien. Hoewel de bewolking morgen overheerst, komt de zon richting het zuiden vaker tevoorschijn, met een gemiddelde temperatuur van 13 graden. Bovendien blijft het droog.

Die droogte en bewolking gelden eigenlijk voor het hele weekend; ook zondag en maandag kun je je paraplu prima thuislaten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Herfstvakantie gaat gepaard met echt herfstweer: 'Het wordt onstuimiger'

Tot dinsdag, want dan wordt het weer onstuimiger. Het kwik stijgt wel; lokaal kan het wel 20 graden worden. Vooral in Limburg, het oosten en zuidoosten stijgt de temperatuur.

Landelijk wordt het dinsdag en woensdag gemiddeld 18 en 19 graden. Volgens Magdel Erasmus van Buienradar is de kans vrij klein dat we die temperaturen dit jaar nog een keer gaan halen. "Dat krijg je niet zomaar in deze tijd van het jaar." 

Gevoelstemperatuur

Met die temperatuur is eigenlijk ook meteen alles gezegd. "Er is een tegenvaller: vanaf dinsdag is het wisselvallig. Het gaat weer regenen, en harder waaien. Op woensdag lijkt de windkracht zelfs 7 te worden. Dat is een harde wind. De actuele temperatuur is misschien 20 graden, maar met de wind voelt het zeker iets kouder aan."

In je T-shirt buiten lopen zit er dus waarschijnlijk niet meer in dit jaar. Maar die 20 graden, die gaan we dus wél nog een keer halen. 

Bekijk ook: dit is waarom het aan de kust zo veel regent in de herfst

Het is weer herfst en dan denken we al snel aan veel regen. Dat is ook waar, maar het regent niet in het hele land evenveel. Zo valt er in kustgebieden meer regen dan in de rest van het land. Hoe dat kan, dat leggen we je uit in deze video.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore