Neergeschoten door politie

28-jarige kruisboogschutter Almelo ontwaakt na een maand uit coma

15 oktober 2021 07:59 Aangepast: 15 oktober 2021 12:25
De politie gisteren bij de flat in Almelo waar het incident plaatshad. Beeld © ANP

De 28-jarige man uit Almelo die ervan verdacht wordt twee vrouwen te hebben doodgestoken en vervolgens op zijn balkon dreigde mensen neer te schieten met een kruisboog, is na bijna een maand uit zijn coma ontwaakt. Hij is weer aanspreekbaar. Dat bevestigt advocaat van de man Janbart Kalk aan het RTL Nieuws na berichtgeving van RTV Oost.

De verdachte werd een maand geleden neergeschoten door de politie toen hij op zijn balkon dreigde met een kruisboog mensen neer te schieten. Het schot waardoor hij zelf werd uitgeschakeld, zou hem in de borst hebben getroffen.

Slachtoffers

De man wordt ervan verdacht zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar nicht van 52 te hebben doodgestoken. Bij het incident raakte ook een derde persoon gewond, een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen.

Zij werd opgenomen in het ziekenhuis. De steekpartij 'ging door merg en been', vertelde een buurtbewoner aan RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Verdachte kruisboogdrama buiten bewustzijn, niet te verhoren'

Sinds de schietpartij was de man niet aanspreekbaar, maar nu zou hij dus uit zijn coma zijn ontwaakt. De politie doet volgende week een eerste poging om hem te verhoren, laat Kalk weten.  

Nabestaanden niet op de hoogte

Advocaat Sébas Diekstra staat de familie van de overleden slachtoffers bij. Hij laat weten niet op de hoogte te zijn gesteld. "Als dit bericht klopt dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij hiervan niet tijdig op de hoogte zijn gebracht. Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak waarbij twee van hun dierbaren om het leven zijn gebracht."

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de verdachte nog altijd in volledige beperking zit. Zij kunnen daarom geen mededelingen doen, ook niet aan nabestaanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kruisboogdrama Almelo: 'Ik hoorde vreselijk gegil en gejammer, daarna doodse stilte'

Volgens RTV Oost werd de man een aantal keren opgenomen met psychische problemen. Zo liep hij tijdens een van zijn psychoses naakt door de stad.

Psychoses

Eerder in september werd hij al aangehouden in een psychose. De politie liet hem toen gaan. Waarom is niet bekend.   

Burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen wil dat de betrokken zorginstanties rondom de verdachte nagaan hoe de hulpverlening en samenwerking zijn gegaan. Daarna volgt mogelijk nog een onderzoek. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore