Dit zijn de winnaars

Docuserie over kinderen Ruinerwold wint Gouden Televizier-Ring

14 oktober 2021 22:18 Aangepast: 15 oktober 2021 09:29
De Kinderen van Ruinerwold heeft 56ste Gouden Televizier-Ring gewonnen. Beeld © ANP

Documentairereeks 'De kinderen van Ruinerwold' heeft de 56ste Gouden Televizier-Ring gewonnen. Documentairemaakster Jessica Villerius volgde voor de serie de vier oudste kinderen uit het gezin, die jarenlang opgesloten zaten in een boerderij in Drenthe.

"Ik vind het echt heel bijzonder dat we hier staan'', zegt Mar Jan, een van de kinderen van het gezin. Het is de eerste keer in de historie van de Televizier-Ring dat een documentaire met de publieksprijs naar huis gaat. De andere genomineerden voor de Televizier-Ring waren Videolandserie Mocro Maffia en realityserie Een Huis vol van KRO-NCRV.

Beste presentator / presentatrice

In de categorie Televizier-Ster presentator en presentatrice wonnen André van Duin en Nikkie de Jager. Genomineerd waren ook Fred van Leer, Arjen Lubach en bij de vrouwen Hélène Hendriks en Marieke Elsinga.

Het is voor het eerst dat Van Duin een prijs heeft gewonnen op het Gouden Televizier-Ring Gala. De Omroep MAX-ster is bekend van onder meer de tv-hits Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André van Duin wint Televizier-Ster voor beste presentator

De Jager maakte in mei in binnen- en buitenland indruk toen ze naast Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit het Eurovisie Songfestival in Rotterdam mocht presenteren. Naast het songfestival was De Jager, ook bekend als YouTuber NikkieTutorials, afgelopen jaar te zien als presentatrice van het jeugdprogramma Make-Up Cup en was ze jurylid in de Videoland-show Glow Up en het eenmalige RTL-dragqueenprogramma Make Up Your Mind.

Beste acteur / actrice

In de categorie beste acteur/actrice ging Elise Schaap er vandoor met de prijs. Het is voor het derde jaar op rij dat de actrice de ster pakt. Ze versloeg donderdag tijdens het Televizier-Gala in Amsterdam oud-winnares Angela Schijf en Undercover-collega Frank Lammers.

Schaap was het afgelopen jaar wederom te zien in de Netflix-hit Undercover en speelde ook een rol in de daaruit afgeleide film Ferry. Ook speelde de actrice rollen in onder meer de TV Kantine en Nieuw Zeer.

Elise Schaap won de prijs voor beste acteur. Elise Schaap won de prijs voor beste acteur.

Linda Hakeboom won met haar serie over haar ziekte de prijs voor beste online videoserie. Hakeboom heeft borstkanker en legde voor Linda's Kankerverhaal haar ups en downs vast. Rob Kemps ging er vandoor met de Televizier-Ster voor talent. De overige kanshebbers waren YouTuber Monica Geuze en televisiemaker Raven van Dorst.

In de categorie beste jeugdprogramma won de dramaserie De Zomer van Zoë. Dat de prijs naar AVROTROS zou gaan was vooraf al duidelijk. De andere genomineerden, Make-Up Cup en Mollenstreken, zijn ook afkomstig van de omroep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda Hakeboom wint Televizier-Ster Online met vlogserie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore