Ga naar de inhoud
USB-sticks gestolen

DJ bestolen van al zijn muziek, dag voor ADE: 'Jaren aan werk kwijt'

Idan uit Amsterdam, ook wel dj Grimix. Beeld © Eigen foto

Het is zo ongeveer het ergste wat een dj kan overkomen. Een dag voor ADE - het grootste dance-event van de wereld - werd dj Grimix van zijn laptop, harde schijf en USB-sticks bestolen na een auto-inbraak. "Ik ben jaren aan werk kwijt en zou elke dag draaien op ADE."

Natuurlijk is het stom, begint de dj. De Amsterdammer draait al jaren onder de naam Dj Grimix. "Ik had natuurlijk nooit mijn laptop met mijn USB-sticks in de auto moeten laten liggen", zegt hij.

Dinsdagavond - een dag voordat Amsterdam Dance Event begon - ging de dj nog even uit eten met zijn moeder. Woensdag is het grootste dance-event van de wereld begonnen in de hoofdstad. "Ik had mijn auto in Q-Park Amstelveen geparkeerd. Toen ik terugkwam zag ik dat er bij vier auto's ruiten waren ingeslagen. Een van die auto's was de mijne."

Dj-spullen

Hij besefte eerst nog niet wat hij kwijt was. "Opeens zag ik dat mijn tas weg was. Daarin zaten al mijn dj-spullen. Mijn laptop en het belangrijkste: mijn USB-sticks."

De sticks zijn als het ware de platen van vroeger, legt hij uit, onmisbaar tijdens het draaien. "Daar staan honderden nummers op en de muziek waarmee je draait tijdens je shows. Al mijn muziek is weg. Jaren en jaren aan materiaal." Sommige nummers kan hij nog wel terug vinden, maar lang niet alles. 

En of het allemaal niet erg genoeg is: ook zijn back-up zat in die tas. "Ik had alles in mijn auto liggen omdat ik uit de studio kwam en daarna meteen door was gereden naar het etentje." 

Hulp van dj's 

De dj zou eigenlijk gisteren al moeten draaien op het Amsterdamse event. En ook de komende dagen staat hij op het ADE-programma. "Ik dacht dat ik alles moest afzeggen. Maar gelukkig krijg ik al hulp van allerlei dj's. Ik heb al allemaal materiaal toegestuurd gekregen. Dus met een beetje improvisatie en hulp van anderen kan ik toch draaien."

De dj hoopt nog op een ander ding: dat zijn spullen - en dan met name zijn USB-sticks - terugkomen. Hij heeft online aangifte gedaan bij de politie. "Ik ben er naar van en kan er niet van slapen. Maar ik geef niet op. Degene die me de sticks teruggeeft, krijgt een mooie beloning."

Deze
Lees ook:
Deze dj is uitgeroepen tot populairste van het jaar