Online reclame's

Ook 'irritante influencers' maken kans op Loden Leeuw van Radar

13 oktober 2021 00:34 Aangepast: 13 oktober 2021 00:35
Antoinette Hertsenberg met de Loden Leeuw. Beeld © ANP

De Loden Leeuw voor meest irritante BN'er in een tv-reclame krijgt gezelschap. Vanaf dit jaar reikt het tv-programma Radar ook jaarlijks zo'n beeldje uit aan de online influencer die op de meest irritante manier reclame maakt voor een merk of product.

Dat maakte Antoinette Hertsenberg gisteravond bekend bij Jinek. Op Instagram of Youtube promoten tientallen influencers dagelijks producten en Radar wil met de nieuwe categorie nu ook die wijze van reclame maken beoordelen.

Zorgen over jonge volgers

In de uitzending van Jinek zei Hertsenberg zich vooral zorgen te maken over de veelal jonge volgers van de influencers. "Jonge mensen zijn geneigd om zo iemand te volgen en geneigd daarin mee te gaan."

Met de nieuwe prijs hoopt ze hen te bereiken. "Wij hopen die jonge groepen te kunnen bereiken om hen duidelijk te maken dat het reclame is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden reacties op kruidenmengsel Giel Beelen in Radar

'Innerlijke zelf vinden'

Het nieuws volgt een dag na het Radar-item over het kruidenmengsel Shambala waarvoor radio-dj Giel Beelen op zijn onlinekanalen reclame maakt.

Beelen zegt in een video dat het mengsel helpt om 'de innerlijke zelf te vinden', maar voedselexperts bekritiseren het middel. De ingrediënten zouden voor nare en zelfs gevaarlijke bijwerkingen kunnen zorgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore