Ga naar de inhoud
Alex, Lexa, Axel...

Naam van twaalfde kind? Stel varieert eindeloos met letters a, e, l en x

Het gezin verwacht volgend jaar een twaalfde kind. Beeld © Gwenny Blanckaert

Een stel in België verwacht volgend jaar hun twaalfde kindje. Dat op zichzelf is al niet alledaags, maar het zijn de namen van de kinderen die het gezin bekend maakten. Alle kinderen hebben een naam die is gevormd met de letters x, a, e en l.

Gwenny Blanckaert (32) en haar man Marino Vaneeno (39) zijn in verwachting van een jongetje. Op Facebook deelden ze het nieuws. 

De broertjes en zusjes van de toekomstige baby heten, op volgorde van geboorte, Alex (13), Axel (12), Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) en Alxe (6 maanden).

Of de namen nooit verwarrend zijn? Een beetje wel, bekende het stel eerder bij Belgische media. "Soms vergis ik me wel eens van naam, maar dat kan iedereen overkomen. De leerkrachten hebben er wel wat meer moeite mee." Xeal, Xela, Alex, Exla en Xael zitten allemaal op dezelfde school, vertelde Blanckaert.

Manon
Lees ook:
Manon kreeg vijf kinderen in twee jaar tijd: 'Soms was het totale chaos'

Met al twaalf kinderen is het aantal combinaties dat nog gemaakt kan worden met de vier letters beperkt. Een snelle rekensom leert dat er in totaal 24 opties mogelijk zijn, maar dat is geen probleem volgens het stel: eerder gaven ze aan niet meer dan twaalf kinderen te willen. "Met twaalf is het compleet. Een heel dozijn van onszelf", zei Blanckaert tegen Belgische media.