Raadselachtige verdwijning

Botresten gevonden van vermiste Dirk van den Belt (85) uit Kampen

12 oktober 2021 18:01 Aangepast: 12 oktober 2021 18:02
Dirk van den Belt Beeld © Politie

De vermiste Dirk van den Belt (85) uit Kampen is na drieënhalf jaar eindelijk teruggevonden. Vissers vonden zijn botresten op de bodem van de Noordzee. Wat er met Van den Belt is gebeurd, is nog altijd een raadsel.

Doordat nabestaanden van Van den Belt bloed hadden afgestaan, kon door DNA-onderzoek worden bevestigd dat de botten van de vermiste man zijn. 

Jarenlang werd gezocht naar Van den Belt, die sinds april 2018 spoorloos was. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde meerdere malen aandacht aan de vermissing, de familie van Van den Belt deed lange tijd dagelijks oproepen op sociale media en bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo reden in een aantal steden rond met een foto van Van den Belt op hun tassen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maaltijdbezorgers zoeken mee naar vermiste Nederlanders

Er kwamen tips, maar nooit dé gouden tip die uitsluitsel gaf over wat er nou gebeurd was. Het enige dat bekend werd, is dat Van den Belt in april 2018 zijn woning in Kampen verliet.

Eindbestemming Alkmaar

Hij zou de trein zijn ingestapt met als eindbestemming Alkmaar, maar werd voor het laatst gezien op camerabeelden van station Duivendrecht. Dat bleek uit camerabeelden van het treinstation. Hij had geen telefoon of portemonnee bij zich en zou geld hebben geleend of gekregen voor een treinkaartje.

Van den Belt werd voor het laatst gezien in Duivendrecht. Van den Belt werd voor het laatst gezien in Duivendrecht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore