Ga naar de inhoud
Vrouw uit Tilburg vast

Vrouw opgepakt na raadselachtige dood oud-supermarkteigenaar Halsteren

De dorpsstraat in Halsteren waar de oud-supermarkteigenaar woonde en werkte. Beeld © Google

Schokkend nieuws in het Brabantse Halsteren. Tien maanden na de plotselinge dood van een oud-supermarkteigenaar blijkt dat deze 65-jarige man inderdaad, zoals werd vermoed, op een onnatuurlijke wijze is overleden. Ook op het stoffelijk overschot van zijn vrouw, die eveneens vorig jaar overleed, wordt sectie verricht. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De persoon bij wie nu is vastgesteld dat hij op onnatuurlijke wijze is overleden, is Chris Grinwis uit Halsteren. Grinwis was een bekend figuur in dit dorp in de gemeente Bergen op Zoom, mede doordat hij eigenaar was van een Plus-supermarkt. Die supermarkt verkocht hij twee jaar geleden. Een paar maanden later, in mei vorig jaar, overleed zijn vrouw. 

Toen hij zelf op 9 december plotseling overleed, was het niet direct duidelijk dat er wat vreemds aan de hand was. Artsen sprake van een natuurlijke dood. Na twijfels van nabestaanden - volgens BN de Stem had hij kort daarvoor zijn testament laten wijzigen -  startte de politie toch een onderzoek.

Uitgebreid rechercheonderzoek

Enkele dagen na zijn overlijden werd sectie op het stoffelijk overschot verricht in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Ook startte de recherche een uitgebreid onderzoek. "Inmiddels is duidelijk dat er sprake is van een onnatuurlijke dood", meldt de politie in een persbericht.

Verdachte aangehouden

Ook heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit Tilburg. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de oud-supermarkteigenaar. Of het gaat om de verpleegster die Grinwis had ingehuurd om zijn vrouw te verzorgen, waar eerder verdenkingen over werden geuit, kan de politie niet zeggen.

Of ook de vrouw van Chris Grinwis, Mia, op onnatuurlijke wijze om het leven is gekomen, wordt nog onderzocht. Haar lichaam werd eind augustus opgegraven voor forensisch onderzoek.