Beschuldiging misbruik

Londense politie stopt onderzoek naar prins Andrew

11 oktober 2021 05:21
De beruchte foto met prins Andrew en Virginia Roberts, genomen in 2001 in het huis van de vrouw van Epstein.

De politie in Londen stopt met het onderzoek naar prins Andrew en Jeffrey Epstein, die zijn beschuldigd van misbruik. "We ondernemen geen verdere actie", meldt het politiekorps. Wel blijft de politie meewerken met 'verzoeken van andere instanties'.

De Britse prins Andrew wordt door de 38-jarige Virginia Roberts Giuffre beschuldigd van misbruik. Ze zegt op jonge leeftijd seksslavin te zijn geweest voor Jeffrey Epstein.

Rechtszaak

De vrouw begon vorige maand een rechtszaak tegen de Britse prins vanwege misbruik dat twintig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. Giuffre zegt dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Andrew gedagvaard, misbruikzaak begint maandag

De Londense politie heeft laten weten dat het geen verder onderzoek naar de zaak doet. Die beslissing zou volgens Britse media zijn gemaakt na gesprekken met aanklager Giuffre.

Prins heeft altijd ontkend

Prins Andrew heeft altijd ontkend dat hij seks heeft gehad met Giuffre. Het misbruik zou volgens haar hebben plaatsgevonden in het huis van Epstein in New York, op zijn privé-eiland in het Caribisch gebied en in de Londense woning van Ghislaine Maxwell. Ook Epstein zelf zou zich aan Giuffre hebben vergrepen.

 

Misbruikschandaal Epstein

Epstein werd in 2019 gearresteerd op verdenking van kindermisbruik en mensenhandel. Onder zijn slachtoffers waren tientallen minderjarige meisjes. Streamingdienst Netflix maakte in 2020 een veelbesproken documentaire over het misbruikschandaal.

Twee jaar geleden kwam hij door zelfmoord om het leven in zijn cel, nadat hij eerder al eens gewond in zijn cel was gevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer Epstein klaagt prins Andrew aan voor seksueel misbruik

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore