Bleef altijd positief

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde (29) overleden

10 oktober 2021 11:47 Aangepast: 10 oktober 2021 13:24
Ruud ten Wolde Beeld © Eigen foto

Ruud ten Wolde, verslaggever bij tv-programma RTL Boulevard, is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laat zijn familie weten via Twitter.

"Ruud heeft tot het einde dapper gestreden en wilde zich niet gewonnen geven", schrijft zijn familie. "Jullie weten hoeveel hij van het leven hield." 

"Dag allerliefste broentje", schrijft zijn zus Sanne op Twitter,

Ter Wolde was op Twitter heel open over zijn ziekte. Hij deelde met zijn volgers zijn ziektebeeld, maar liet bovenal zien dat hij ondanks zijn ziekte positief bleef.

Op 19 oktober komt zijn boek 'Ziek Gelukkig' uit waarin hij vooral wilde uitdragen dat je ondanks nare omstandigheden toch nog alles uit het leven kan halen.

Over hele wereld gereisd

Ten Wolde wist al van jongs af aan dat hij bij de televisie wilde werken. Op zijn 19de won hij een wedstrijd bij BNN en bedacht hij het televisieprogramma 'Studenten Zonder Geld'.

Daarna ging het snel en reisde hij voor diverse programma’s de hele wereld over. Hij maakte programma’s over luxe wijnreizen in Amerika en Zuid-Afrika, maar ook populaire realityseries als Ex On The Beach voor MTV in Thailand.

Steunbetuigingen stromen binnen onder het bericht op Twitter. Collega’s, vrienden en andere volgers reageren bedroefd op het nieuws. Onder meer RTL Boulevard-collega's Aran Bade en Luuk Ikink laten van zich horen. "Wat intens verdrietig, heel veel sterkte voor alle nabestaanden", aldus Ikink.

Ten Wolde is thuis overleden. Hij is 29 jaar geworden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore