Ook vrouw gewond

'Ruzie in café ging vooraf aan fatale schietpartij Utrecht'

10 oktober 2021 10:09 Aangepast: 10 oktober 2021 16:19
De politie doet zondag onderzoek op de plek van de schietpartij. Beeld © ANP

Een 37-jarige man uit Utrecht is gisteravond doodgeschoten bij een café aan de Vleutenseweg in zijn woonplaats. De politie is nog op zoek naar de dader, maar heeft een vermoeden wie het is, zegt een woordvoerder. De burgemeester van Utrecht heeft besloten om het café per direct vier weken te sluiten.

Ook een vrouw raakte gewond. Zij kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar ze was zondagochtend nog niet aanspreekbaar, meldt de politie. Haar leeftijd en woonplaats zijn niet bekend gemaakt.

De politie gaat er vanuit dat er voor het incident een conflict moet zijn geweest tussen de dader en één van de slachtoffers. 

Sluiting voor rust

Burgemeester Sharon Dijksma besloot vandaag tot een directe sluiting van het café voor een periode van vier weken. "In deze vier weken kan de rust rond het bedrijf wederkeren en heeft de politie tijd om verder onderzoek te doen", zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (37) doodgeschoten bij café in Utrecht, mogelijk ook tweede slachtoffer

'Kogel opgevangen voor ander'

Omstanders vertelden aan RTV Utrecht dat de ruzie in het café ontstond en dat later buiten werd geschoten. De schutter ging er daarna gauw vandoor. In het Algemeen Dagblad beweren getuigen dat de man die is overleden 'een kogel heeft opgevangen' voor een ander. Het 37-jarige slachtoffer zou een ruzie hebben proberen te sussen.

De woordvoerder van de politie zegt daar niets over te weten en benadrukt dat nog veel onduidelijk is. Zo weet de politie nog niet of de schutter en het overleden slachtoffer elkaar (goed) kenden.

Na de schietpartij bleef het een tijdje onrustig rond het café. Er stonden veel mensen op straat, sommigen huilend. Volgens het AD waren er ook nabestaanden van het slachtoffer bij.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore