Aanpak klimaatcrisis

Den Haag bant reclames van vliegreizen en benzineauto's uit bushokjes

08 oktober 2021 16:12 Aangepast: 16 oktober 2021 16:12
Illustratief beeld van een bushokje. Beeld © ANP

In Haagse bus- en tramhokjes zul je binnenkort geen reclames voor vliegreizen en benzineauto's meer zien. De gemeente gaat de reclames weren uit bus- en tramhokjes in de strijd tegen klimaatverandering.

De gemeenteraad stemde gisteravond met een kleine meerderheid in met een voorstel van de Partij voor de Dieren, meldt Omroep West.

'Levensbedreigend'

Volgens fractievoorzitter Robert Barker zijn fossiele producten letterlijk levensbedreigend voor toekomstige generaties. "Toch word je overspoeld met reclames voor vliegreizen en nieuwe benzineauto's. Hier moeten we mee stoppen."

Barker noemt het stoppen met de reclames een eerste stap in het stoppen met het gebruik van kolen, gas en olie. 

"Tabaksreclame is al verboden vanwege de enorme gezondheidsschade. De schade die fossiele producten veroorzaken aan de longen van de aarde is ook groot", zegt Barker tegen Omroep West

Nieuw reclamecontract

Op dit moment werkt de exploitant van de bus- en tramhokjes aan een nieuw reclamecontract. Eerder gaf die al aan bereid te zijn om reclames met schadelijke producten niet meer op te hangen.

Eerder dit jaar besloot de gemeente Amsterdam al geen reclames meer te laten zien in metrostations van producten waarvoor fossiele brandstof nodig is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gezondheid van kinderen onder druk door klimaat en reclame'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore