Geannuleerd en vertraagd

Vliegverkeer Eindhoven, Rotterdam en Schiphol hervat na mist

08 oktober 2021 14:43 Aangepast: 08 oktober 2021 15:32
Vliegtuigen op luchthaven Eindhoven, december 2019. Beeld © ANP

Het vliegverkeer van en naar Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport is weer hervat, na hinder vrijdagochtend door mist. Meerdere binnenkomende vluchten werden omgeleid of vertraagd en vertrekkende toestellen konden tijdelijk niet opstijgen.

Rond 12.00 uur was de mist genoeg weggetrokken om weer veilig te vliegen. De luchthavens vragen reizigers goed de vluchtinformatie in de gaten te houden, omdat de dienstregeling nog verstoord kan zijn.

Vliegverkeer van en naar Eindhoven was de hele ochtend niet mogelijk. Ongeveer twintig vluchten die tot 12.00 uur hadden moeten vertrekken werden vertraagd of geannuleerd. Een vlucht naar Athene die om 07.45 had moeten vertrekken, steeg vier uur later op, om 11.48 uur. 

Geannuleerd en vertraagd

Meerdere vluchten die 's ochtends op Eindhoven moesten aankomen, zijn omgeleid naar onder meer Maastricht of de Duitse luchthavens Keulen en Weeze. Eindhoven Airport sloot het gebied achter de veiligheidscontrole door de grote drukte in de terminal.

In Rotterdam kan sinds het middaguur ook weer worden gevlogen. Wel kan de dienstregeling de hele dag nog ontregeld zijn. Een toestel van Corendon strandde 's ochtends in Duitsland met ongeveer 150 mensen aan boord. Naar verwachting landt dit rond 13.00 uur alsnog in Rotterdam.

Vertragingen op Schiphol

Op Schiphol waren ook meerdere aankomende en vertrekkende vluchten vertraagd. Volgens een woordvoerder van de luchthaven werd piloten gevraagd wegens de mist extra afstand te houden, waardoor de vertragingen optraden.

Een enkele vlucht moest worden geannuleerd. Schiphol kan niet zeggen hoeveel vluchten precies last hebben gehad van de mist. Reizigers moeten in ieder geval 'tot halverwege de middag' rekening houden met hinder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore