Volle nachtopvang

Asielzoekers in Ter Apel slapen mogelijk weer een nacht op veldbedden en stoelen

07 oktober 2021 16:53 Aangepast: 07 oktober 2021 17:27
Het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Beeld © ANP

Asielzoekers in Ter Apel slapen vanavond mogelijk voor de derde nacht op rij op veldbedden en stoelen. Dat laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten aan RTL Nieuws.

Door een onverwachts hoge toeloop van asielzoekers waren er de afgelopen twee nachten niet voldoende slaapplekken voor mensen in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Daardoor moesten mensen op stoelen en stretchers slapen.

Mensen naar andere locaties

Dat is mogelijk ook vannacht het geval. "Het was en is heel druk in Ter Apel", zegt COA-woordvoerder Sonja Kloppenburg. "We zijn bezig om mensen naar andere locaties te brengen. Maar er komen ook weer nieuwe mensen binnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Asielzoekers slapen op stoelen in Ter Apel door onverwachte drukte

Hoeveel mensen er vanavond zijn, is nog niet bekend. "Die blik vooruit kunnen we gewoon nu nog niet werpen. Er is dus een kans aanwezig dat er ook vanavond mensen op stoelen en veldbedden slapen."

Hotels en vakantieparken

Momenteel worden er diverse Defensie-locaties klaargemaakt voor de noodopvang. Zoals bijvoorbeeld het Marine Etablissement Amsterdam, waar 300 asielzoekers worden opgevangen. 

Daarnaast benadert het COA nu gemeenten, hotels en vakantieparken voor tijdelijke opvang. Hoeveel van de 4000 benodigde noodopvangplekken er al ingevuld zijn, weet het COA nog niet. De instantie zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat er crisisnoodopvang moet komen. In dat geval wijst de overheid plekken aan.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore