Afbeelding op een muur

Utrechtse burgemeester Dijksma doet aangifte van tekening met galg

06 oktober 2021 19:06 Aangepast: 06 oktober 2021 19:36
De afbeelding waar Dijksma aangifte van deed. Beeld © Twitter Sharon Dijksma

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft aangifte gedaan nadat in haar stad een afbeelding op een muur werd aangetroffen waarop zij aan een galg hangt. "Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen van wie ik hou. Er is een grens", twittert ze.

Vanmiddag werd de afbeelding ontdekt. Onder de getekende pop aan de galg staat de naam van de burgemeester.

Aangifte

Dijksma ontvangt sinds het sluiten van restaurant Waku Waku diverse bedreigingen. Ze deed daar eerder al aangifte van. Het restaurant moest dicht omdat de eigenaren weigerden de gasten te controleren op hun coronatoegangsbewijs. Dijksma doet bij bedreiging altijd aangifte, zegt ze. 

Eerder deze week deed demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ook aangifte van bedreiging na een tweet waarin werd gesuggereerd dat een galg voor hem klaarstond.

De foto van de galg werd afgelopen weekeinde gemaakt tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Amsterdam. Toen nam een demonstrant een galg mee.

Bekijk ook: Massale opkomst voor Waku Waku in QR-strijd

Op het terras en in de omgeving van restaurant Waku Waku stonden ruim tweehonderd sympathisanten nadat het restaurant op last van de gemeente Utrecht werd gesloten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore