Ga naar de inhoud
Inhuurkracht gemeente

BSN-gegevens 5500 kinderen naar vreemd e-mailadres gestuurd

Een inhuurkracht van de gemeente Aalten in Gelderland heeft per ongeluk de burgerservicenummers en andere persoonlijke gegevens van alle Aaltenaren van 4 tot en met 23 jaar naar een vreemd e-mailadres gestuurd.

Aalten heeft ouders een brief gestuurd over de situatie en waarschuwt voor mogelijke identiteitsfraude. Dat bevestigde de gemeente na berichtgeving van de Gelderlander.

Spelfout

De medewerker werkte aan een rapportage over de leerplicht in Aalten, dat ingestuurd moest worden naar onder meer de Rijksoverheid. De inhuurkracht kreeg het werk echter niet af en wilde het naar een eigen privémail sturen. Dit is al niet toegestaan. De inhuurkracht maakte een spelfout in het mailadres, waardoor de gegevens van ongeveer 5500 mensen naar een onbekende ontvanger zijn verzonden.

Dagelijks
Lees ook:
Dagelijks 150 mensen slachtoffer van identiteitsfraude: 'Heel onwerkelijk als iemand zich als jou voordoet'

De fout is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Aalten zegt in de brief aan de ouders dat de gemeente de kans op identiteitsfraude wel klein acht. Het is namelijk niet bekend of het e-mailadres wel echt in gebruik is.

Aalten belooft ouders te informeren als er meer bekend wordt. Een zegsvrouw van de gemeente laat weten dat de medewerker is aangesproken, maar dat diegene wel de werkzaamheden bij de gemeente mag voortzetten.