Showroom parketbedrijf

Zeer grote brand in Didam onder controle: 'Rook trekt door de wijken'

06 oktober 2021 01:43 Aangepast: 06 oktober 2021 01:46
De brand in Didam. Beeld © Heitink

De brandweer heeft de grote brand die sinds gisteravond woedt in het Gelderse Didam onder controle. De brandweer meldde dat rond 01.15 uur het vuur onder controle was. De brand begon in een hal van een showroom achter een woning aan de Parallelweg.

Het ging om een parketbedrijf en woningen in de buurt zouden zijn ontruimd. Ook was er een NL Alert uitgegeven om te waarschuwen voor de rookontwikkeling.

Geen slachtoffers

De brandweer meldde dat het is gelukt om de brand binnen het pand te houden. Daardoor zijn aangrenzende panden behouden. Wel is de brandweer nog bezig met nablussen. Er zijn geen gewonden. 

De brand in Didam. De brand in Didam.

NL Alert

"Er is enorme rookontwikkeling", vertelde een woordvoerder. "Rook trekt door de wijken. Daarom is er een NL Alert de deur uitgegaan. Mensen staan midden in de rook te kijken." 

De veiligheidsregio adviseert omwonenden hun ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie eventueel uit te schakelen vanwege de rookontwikkeling. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. 

Geen treinen

Als gevolg van de brand reden er dinsdagavond geen treinen tussen Zevenaar en Didam. De stremming duurde volgens de NS tot ongeveer 01.15 uur en is inmiddels voorbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore