In meldkamer

Cipiers gevangenis Roermond geschorst vanwege slapen tijdens dienst

05 oktober 2021 16:47 Aangepast: 05 oktober 2021 16:49
PI Roermond. Beeld © ANP

Twee beveiligers van de gevangenis in Roermond zijn geschorst omdat ze vorige maand 's nachts tijdens hun werk in slaap waren gevallen. Ze beheerden op dat moment de centrale meldkamer. Met de meldkamer kunnen onder meer gevangenen in noodsituaties contact kunnen zoeken.

Dat bevestigt een woordvoerder van PI Roermond na berichtgeving van 1Limburg. De directie heeft beide beveiligers gehoord en er is een ontslagprocedure gestart. Het tweetal mag het gebouw niet meer in.

Camerabeelden

In slaap vallen tijdens een dienst in de meldkamer staat voor de directie gelijk aan een integriteitsschending. Beide medewerkers waren tijdens hun nachtdienst verantwoordelijk voor het werk in de centrale meldkamer van de PI, waar alle camerabeelden binnenkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Slapende' bewaker mocht niet ontslagen worden, ondanks inbraak

Niet alleen kunnen gevangenen vanuit hun cel contact zoeken in geval van nood, de bewakers hadden ook toezicht moeten houden op gevangenen in isoleercellen, die onder camerabewaking staan.

'Collega's in gevaar'

Bovendien hadden ze bereikbaar moeten zijn voor collega's die in het gebouw aan het werk waren. "Daarmee breng je mogelijk collega's in gevaar", zei de woordvoerder. "Als je daar zit te slapen ben je niet uit het juiste hout gesneden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wachtcommandant prinses Beatrix vrijgesproken van slapen tijdens dienst

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore