Ga naar de inhoud
Na regen...

Heerlijke nazomerdagen op komst: zonnig en mogelijk 20 graden

Relaxen in de vroege septemberzon Beeld © ANP

Dit weekend kwam er een boel water naar beneden en ook de komende dagen is de kans op een nat pak nog flink aanwezig. Maar niet getreurd, er is ook goed nieuws: het eind van deze week ziet er heerlijk uit.

Vooral vanaf donderdag wordt het genieten. "Het wordt een graad of 17, en de dagen erna wordt het steeds iets warmer. Het kan in het weekend lokaal 20 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Zondag kans op een bui 

Maar misschien nog wel belangrijker: het blijft droog. Donderdag, vrijdag en zaterdag word je niet nat, en is de zon wél te zien. Ook is er minder wind. "Pas zondag is er weer kans op een bui."

Bekijk ook: in de herfst regent het altijd meer aan de kust, dit is waarom

02:01
Het is weer herfst en dan denken we al snel aan veel regen.

Het begin van deze week dan? Die is ook helemaal niet zo slecht, maar niet zo lekker als de dagen richting het weekend. Vandaag is nog best fijn met een graad of 17, al staat er wel een flinke bries, zegt Dorrestein. "Morgen begint best zonnig, maar het kan in de middag flink doorplenzen."

Woensdag 'waterkoud'

En dan is het nog één dag doorbijten, want de woensdag wordt 'waterkoud', zegt Dorrestein. "Koud, nat en een graad of 14 zonder zon en aardig wat wind." Een laatste binnendagje dus, voordat de zomer nog heel even zijn gezicht laat zien.