2,5 meter hoog

Balkon valt naar beneden in Vlaardingen, vader en zoon zwaargewond

03 oktober 2021 17:02 Aangepast: 03 oktober 2021 17:06
De brandweer kijkt naar het afgebroken balkon. Beeld © MediaTV.nl

Een vader en zoon zijn vanmiddag zwaargewond geraakt toen een balkon van hun huis in Vlaardingen instortte terwijl zij erop stonden. Het balkon hing naar schatting op 2,5 tot 3 meter hoogte.

Dit meldt veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

De vader en zoon zijn buiten levensgevaar, maar ze hebben allebei meerdere botbreuken opgelopen, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Plaat brak af

De familie was een dag eerder verhuisd en had, om gemakkelijker spullen te verplaatsen, één van de hekken van het balkon weggehaald. Dat waren ze aan het terugplaatsen op het moment dat de betonnen plaat waar ze op stonden, afbrak en naar beneden viel, vertelt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee balkons naar beneden gekomen in Oudenbosch

Het balkon van ongeveer 1 bij 1 meter zat aan de gevel van een woning uit 1900. Andere balkons in de straat zijn gecontroleerd door bouw- en woningtoezicht van de gemeente.

"Er wordt niet ingeschat dat die onveilig zijn", zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio. "Maandag volgt een advies aan de woningeigenaren om die verder te laten controleren." Volgens hem gaat het om eigendomspanden. "Ze zijn niet van de gemeente of een woonstichting dus het is aan de eigenaren om actie te ondernemen."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore