Ga naar de inhoud
Bestuurder Rabobank

Dit is de Topvrouw van het jaar: 'Een vechter die verantwoordelijkheid durft te nemen'

Bestuurder Janine Vos kreeg de prijs uitgereikt in Theater Amsterdam. Beeld © ANP

Janine Vos, de 48-jarige HR-directeur van de Rabobank, is gisteren uitgeroepen tot Topvrouw van het jaar. De jury prees haar als een "vechter die niet bang is de confrontatie aan te gaan en verantwoordelijkheid durft te nemen".

Ook wees de jury erop dat de bestuurder van de Rabobank zich kwetsbaar durft op te stellen en dat dan wil delen met anderen. De twee andere twee finalisten waren Marit van Egmond, directeur van Albert Heijn Ahold Delhaize, en directielid Ans Rietstra van ProRail.

Eerste
Lees ook:
Eerste Kamer akkoord met vrouwenquotum in top bedrijfsleven

'Geluk van de medewerkers'

Het Financieel Dagblad schrijft dat Vos 'werkt aan het geluk van de werknemers'. Ze spant zich in 'om iedereen een kans te geven en niemand uit te sluiten'. Een voorbeeld: "Ze heeft zestig vluchtelingen met een verblijfsstatus geworven voor een functie bij de bank", schrijft de krant.

De bestuurder, die het hart op de tong heeft, werkte voordat ze bij de Rabobank begon lange tijd voor KPN.  

Platform voor vrouwelijke bestuurders

De verkiezing is dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Het idee erachter was het creëren van een platform waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

McDonald's:
Lees ook:
McDonald's: in 2030 net zoveel vrouwen als mannen in de top