Tweede keer

Explosie in Hoensbroek, mogelijk te maken met vergisontvoering

30 september 2021 04:52 Aangepast: 30 september 2021 05:25
Politie (archieffoto) Beeld © ANP

In het Limburgse Hoensbroek heeft vannacht een explosie plaatsgevonden in dezelfde straat waar eerder deze maand een explosief werd achtergelaten. Mogelijk had dat explosief volgens de politie te maken had met de zogenoemde vergisontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp.

De explosie vond rond 01.30 uur op straat plaats aan de Hommerterweg. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Ruit gesneuveld

Door de ontploffing sneuvelde een ruit van de woning. Omwonenden moesten tijdelijk hun huis uit, maar mochten in de loop van de nacht weer terugkeren naar hun woning. Wat de explosie heeft veroorzaakt, is niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie toont beelden van branden, explosies en beschieting na 'vergisontvoering'

Reeks geweldsincidenten

Op zondag 5 september werd in diezelfde straat een explosief gevonden dat voor de stoep van een woning was achtergelaten. In het programma Opsporing Verzocht meldde de politie deze week dat dat explosief mogelijk verband houdt met de geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Die hebben vermoedelijk weer te maken met een onderschepte partij cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen. De man die het explosief toen achterliet, is door bewakingscamera's gefilmd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore