Honderdduizenden inhaalexamens

Wachttijden praktijkexamens CBR lopen naar verwachting flink op door achterstanden

28 september 2021 19:22
Beeld © ANP

De wachttijden voor praktijkexamens bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lopen de komende tijd waarschijnlijk flink op. Het CBR streeft ernaar dat de reserveringstijden begin volgend jaar niet langer zijn dan tien tot veertien weken, schrijft demissionair minister Barbara Visser.

De gebruikelijke wachttijd is zeven weken. Dat doel wordt waarschijnlijk aan het einde van 2022 weer bereikt. De minister verwacht dat de druk op de praktijkexamens oploopt omdat weer meer mensen hun theorie-examen kunnen doen. Het theoriecertificaat is nodig voordat iemand praktijkexamen doet.

Eerder was de capaciteit voor theorie-examens beperkt omdat examenzalen vanwege de coronaregels niet volledig benut konden worden. Nu steeds meer mensen slagen voor hun theorie-examen, kunnen ook meer mensen afrijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CBR krijgt achterstand van honderdduizenden examens niet weg

Door de twee lockdowns zijn er grote examenachterstanden ontstaan bij het CBR. Volgens de organisatie moeten nog 302.750 praktijkexamens worden ingehaald.

Met de gemiste theorie-examens erbij, komt het totale aantal in te halen examens uit op 630.775. Per maart van dit jaar zijn al ruim 130.000 extra theorie-examens afgenomen.

Bekijk ook: Harrie wacht eindeloos op keuring CBR: 'Sta hier maar geparkeerd'

Ook voor herkeuringen zijn er lange wachtlijsten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore