'Enorm verheugd'

Koning viert Koningsdag 2022 in Maastricht

28 september 2021 15:26 Aangepast: 28 september 2021 15:51
Beeld ter illustratie (Koningsdag 2020) Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag volgend jaar in Maastricht. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

De organisatie van de feestdag in de hoofdstad van Limburg laat weten verheugd te zijn. "Het wordt een dag met een gouden randje. Een dag waar we ons met z'n allen zo lang op verheugd hebben", schrijft de organisatie op hun Facebookpagina

Koningsdag 2020 werd afgeblazen

In 2020 zou Koningsdag ook in Maastricht plaatsvinden, maar toen kon het niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Vanwege de maatregelen die toen golden, besloten de gemeente Maastricht en de provincie Limburg om het feest af te blazen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningsdag 2020 was 'bijzonder en historisch'

Koningsdag werd daarom thuis gevierd. De koning, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane vierden zijn verjaardag toen op Paleis Huis ten Bosch.

'Wat in het vat zit, verzuurt niet'

Ook de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, reageert verheugd op het nieuws. "We hadden in 2020 al een prachtig programma staan. Dat zal de basis zijn voor ons feest komend jaar. Na deze ellendige tijd is onze stad wel toe aan een feestje."

Ze denkt terug aan 2020, toen het feest in haar stad niet doorging. "De koning heeft toen gezegd: wat in het vat zit, verzuurt niet. Als Maastricht zijn we heel blij dat hij zich aan die woorden houdt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaarsalaris koning in 2022 voor het eerst meer dan 1 miljoen euro

Afgelopen jaar ging de koninklijke familie wel op pad. Toen vond Koningsdag plaats in Eindhoven, maar wel zonder publiek.

De Oranjes vertelden toen dat ook zij het coronajaar zwaar vonden. In onderstaande video vertellen Amalia en Ariane dat ze hun klasgenoten misten en dat Alexia het lastig vond om niet met vrienden af te kunnen spreken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore