Nederland

Moeder verdacht van moord met zware pijnstillers op 11-jarige zoon

28 september 2021 13:15 Aangepast: 28 september 2021 13:17
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Een 34-jarige vrouw uit Zevenbergen wordt ervan verdacht dat ze haar 11-jarige zoon om het leven heeft gebracht. Volgens de officier van justitie zou de vrouw de jongen in februari vorig jaar hebben vergiftigd met onder meer zware pijnstillers als morfine en oxycodon.

De vrouw moest vandaag voor het eerst bij de rechtbank in Breda verschijnen. De jongen werd destijds opgenomen in het ziekenhuis in Rotterdam en overleed korte tijd later. Na onderzoek bleek dat de moeder mogelijk bewust de medicijnen had toegediend.

Hulpbehoevende jongen

De vrouw werd in juni van dit jaar aangehouden. Omdat de zaak zo gevoelig is, besloot het Openbaar Ministerie daar toen geen ruchtbaarheid aan te geven.

De vrouw ontkent 'met klem' dat ze de jongen bewust doodde, zegt haar advocaat. Volgens hem zijn er verschillende andere scenario’s mogelijk, zoals dat de jongen per ongeluk zelf de medicijnen nam of dat de jongen per ongeluk de verkeerde medicijnen toegediend heeft gekregen. Tijdens de zitting werd duidelijk dat het slachtoffer een zeer hulpbehoevende jongen was.

De rechtbank in Breda De rechtbank in Breda

De officier verdenkt de vrouw van moord. "Ik zie niet de liefdevolle moeder. Ik zie een jongen die een luier moet dragen, terwijl hij zonder kan. Hij moet zich van zijn moeder dommer voordoen dan hij is. Op school is hij ook levendiger dan thuis. Op beelden is terug te zien dat de jongen echt heeft liggen lijden. In zijn lichaam zaten medicijnen die niet waren voorgeschreven. Een deel van die medicijnen werd wel door de verdachte zelf gebruikt."

Stiefvader medeverdachte

De vrouw kwam zelf ook nog aan het woord. "Ik heb niks verkeerd gedaan. Dat er iets verkeerd ging moge duidelijk zijn. Ik wil daar ook antwoord op hebben." De stiefvader is medeverdachte, maar zit niet in voorarrest. "Ik zie de moeder als hoofdverdachte", legde de officier uit.

Op dit moment wordt ze nog onderzocht door gedragsdeskundigen. Ook wordt nog onderzocht of de jongen mogelijk structureel werd mishandeld. Zijn zus is intussen uit huis geplaatst. Het proces gaat verder op 21 december. Ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore