Sinds gisteravond dicht

Wegafsluiting A12 zorgt voor vertragingen bij eerste ochtendspits

28 september 2021 04:27 Aangepast: 28 september 2021 09:28
De A12 blijft 9 dagen lang dicht tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug. Beeld © ANP

Wie vandaag, morgen of komende week per auto vanuit Utrecht naar Den Haag reist kan rekenen op forse vertragingen, vooral in de ochtendspits. Vanochtend ontstond op de omleidingsroutes al enig oponthoud.

De extra drukte zorgt voor vertraging op de A27 bij knooppunt Gorinchem. "Dat is waarschijnlijk het gevolg van dat mensen moeten omrijden", aldus de verkeersinformatiedienst van de ANWB.

Drukker dan normaal

Het knooppunt bij Gorinchem verbindt de A27 met de A15, de alternatieve route tussen Utrecht en Rotterdam. In beide richtingen rijdt het verkeer langzaam of staat het stil. De extra reistijd loopt op. Tussen het knooppunt Everdingen en Gorinchem staat een file.

Rijkswaterstaat meldt ook een file op de A16 richting Rotterdam, voor het Terbregseplein. Op de N214, van Leerdam naar Gorinchem, is het 'ook drukker dan normaal', aldus een woordvoerster.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

A12 naar Den Haag vanaf vanavond 21.00 uur dicht, veel overlast verwacht

Rijkswaterstaat is 'zeer tevreden' over hoe de ochtendspits verloopt, aldus een woordvoerder, die verwacht dat vanaf 09.00 uur de drukte zal afnemen. "Het is altijd maar afwachten hoe het gaat zijn in de spits, dat kunnen we alleen zien aan hoe het de eerste dag is verlopen. Of mensen zich aan de omleidingsroutes houden en of het iedereen heeft bereikt."

Gesloten voor groot onderhoud

Gisteravond werd de A12 over een afstand van 5 kilometer tussen knooppunt Oudenrijn en afrit Nieuwerbrug voor negen dagen compleet afgesloten vanwege groot onderhoud. Tot 7 oktober 5.00 uur kunnen automobilisten die van Utrecht naar Den Haag willen beter omrijden langs Amsterdam via de A2, A9 en A4. Verkeer van Utrecht naar Rotterdam kan omreizen via de A2, A27 en A15. Rijkswaterstaat verwacht dat de extra reistijd door de verkeershinder op momenten kan oplopen tot een uur.

Tussen Woerden en Reeuwijk, over een lengte van 4,5 kilometer, wordt het wegdek vervangen door een dubbele laag zoab.

Naast dit geluidsreducerende 'zeer open asfaltbeton' worden ook andere aanvullende werkzaamheden verricht op het traject, waaronder maaiwerkzaamheden in de berm en waar nodig het plaatsen van nieuwe matrixborden en detectielussen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore