Woensdag 15 graden

Komende week wordt het echt herfstig, morgen 'bonusdag'

27 september 2021 10:01
Beeld © ANP

De herfst is de afgelopen maand al een aantal keer aangekondigd maar meestal viel het allemaal erg mee. Nu kunnen we er echt niet meer omheen. Het wordt de komende week tussen de 15 en 17 graden. Met veel wind en regen is de (na)zomer nu toch echt voorbij.

"Nu durf ik echt wel te zeggen dat de herfst eraan komt", zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar. Om er gelijk bij te zeggen: er zitten zeker nog wel een aantal mooie dagen tussen de komende tijd. Morgen kunnen we bijvoorbeeld nog genieten van een bonusdag. 

Maar eerst nog even over vandaag. Het wordt een redelijk bewolkte dag met wat meer wind dan gisteren, vanmiddag trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. Het wordt zo'n 19 graden.

Bekijk de actuele buienradar:

 

Dinsdag nog even genieten

Morgen kunnen we nog genieten van een bonusdag. Het wordt prachtig weer met in de ochtend volop zon en in de middag zon en stapelwolken. Met name langs de kust bestaat er kans op een lokale regenbui. In de middag komt de temperatuur uit op 18 graden.

Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. "Morgen voelt niet als herfstig, het wordt gewoon een mooie dag", zegt Kroon.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

'Normaal Hollands weer'

De dagen erna vindt een overgang plaats naar wisselvallig weer met af en toe regen of enkele buien en tussendoor opklaringen. "Het is een komen en gaan van regengebieden."

Woensdag wordt het zelfs niet warmer dan 15 graden. "Je ziet ook dat de wind de hele week weer wat meer aantrekt", zegt Kroon. Met windkracht 6 tot 7 aan de kust voelt het echt herfstig aan. Normaal Hollands weer dus."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore