Ga naar de inhoud
Coronatoegangsbewijs

Restaurant Moeke mag na overtreden coronaregels mogelijk toch weer open

Restaurant Moeke Beeld © ANP

Het door de gemeente Nijmegen gesloten restaurant Moeke mag vandaag mogelijk weer open. Voorwaarde is wel dat alle bezoekers actief worden gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. Ook moet de horecazaak een bord bij de ingang met de tekst ‘voor Moeke hoef jij je niet te bewijzen’, weghalen.

Het horecabedrijf moet klanten er juist op wijzen dat ze alleen naar binnen mogen als ze een geldige toegangspas hebben.

Horecaondernemers
Lees ook:
Horecaondernemers bezorgd om toegangsbewijs: 'Waar haal ik personeel vandaan?'

Spoedprocedure bij rechtbank

Dat is de uitkomst van een spoedprocedure bij de rechtbank in Arnhem die vandaag diende en was aangespannen door Moeke. In afwachting van een definitief oordeel probeerde de voorzieningenrechter met de partijen tot een voorlopige oplossing te komen, waarbij de horecaonderneming zich bereid toonde om maatregelen te treffen.

Om 15.00 uur wordt de rechtszaak hervat. Dan wordt duidelijk op welke wijze Moeke wil voldoen aan de voorwaarden van de gemeente en of de burgemeester dat 'voldoende' vindt om de sluiting vandaag nog op te heffen.

Het restaurant werd gisteren gesloten omdat er meermaals niet op coronatoegangsbewijzen werd gecontroleerd. Sinds die dag moet iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben voor een bezoek aan een horecazaak, (sport)evenement of een kunst- en cultuurinstelling.

Dansen en sjansen zonder 1,5 meter: 'Zoals de goede oude tijd'

01:36