Ga naar de inhoud
Coronatoegangsbewijs

'Mona Keijzer zou dit weekend gesprek hebben over haar afwijkende standpunt'

Mona Keijzer Beeld © ANP Foto

De ontslagen staatssecretaris Mona Keijzer zou eigenlijk dit weekend een gesprek hebben met haar partijgenoten Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra over haar afwijkende standpunt over het coronatoegangsbewijs. Dat melden ingewijden aan de Haagse redactie van RTL Nieuws.

Bij dat gesprek zou mogelijk ook premier Rutte aanschuiven. Keijzer zette vrijdagavond al kwaad bloed door aan haar partijgenoten te melden dat er een interview met haar in De Telegraaf zou komen waarin ze haar twijfels uitte over de QR-code, die vanaf vandaag noodzakelijk is in onder meer de horeca. 

Keijzer zou zelf niet hebben ingezien wat ze verkeerd deed. Ze dacht 'binnen de lijntjes te kleuren', valt te horen. 

Kabinet
Lees ook:
Kabinet ontslaat staatssecretaris Keijzer na kritiek op coronatoegangsbewijs

Hoekstra en De Jonge waren het vandaag wel eens over de noodzaak om haar te ontslaan. Al zou Hoekstra in de aanloop naar het gesprek dat zondag zou plaatshebben meer begrip hebben gehad voor de bedenkingen van Keijzer dan De Jonge.

Onmogelijk gemaakt

Achter de schermen viel vanmiddag al te beluisteren dat Keijzer zich met haar uitspraken – die haaks op het kabinetsbeleid staan – onmogelijk had gemaakt.

Gehoopt werd nog dat Keijzer zelf tot de conclusie zou komen dat er niks anders op zat dan opstappen. Toen ze dat weigerde, nam demissionair premier Rutte het uitzonderlijke besluit haar de laan uit te sturen.