Steun van rechts

Veiligheidsberaad: uitspraken van Keijzer zijn ernstig

25 september 2021 18:32 Aangepast: 25 september 2021 18:32
Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad Beeld © ANP

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad, noemt de uitspraken van Mona Keijzer over het coronatoegangsbewijs, 'ernstig'. De ontslagen CDA-staatssecretaris ondermijnt volgens de burgemeesters het draagvlak van het beleid waarmee de Tweede Kamer heeft ingestemd.

"Dat Mona Keijzer is ontslagen, is tragisch en ernstig voor haar. Echter: haar uitspraken waren nog ernstiger", zegt Bruls. 

Het Veiligheidsberaad is het landelijke overleg van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Zij komen geregeld bij elkaar om het kabinet te adviseren over de aanpak van de corona-uitbraak.

Steun van rechts

Tegelijkertijd krijgt Keijzer juist steun vanuit de rechtse partijen in de Tweede Kamer. PVV, SGP en JA21 nemen het op twitter allemaal op voor de staatssecretaris.  "Zat er iemand met gezond verstand in het kabinet. Geven ze haar #ontslag….", twitterde Chris Stoffer van de SGP.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet ontslaat staatssecretaris Keijzer na kritiek op coronatoegangsbewijs

Volgens Geert Wilders van de PVV is Keijzer 'ontslagen voor het spreken van de waarheid over het onzinnige #coronatoegangsbewijs'. Hij wil snel een debat met het demissionaire kabinet over de ontstane situatie en blijft aandringen op nieuwe verkiezingen.

'Rechte rug'

Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij van JA21 zegt op Twitter respect te hebben voor de ontslagen CDA-bewindsvrouw. "Zo’n rechte rug, dat zie je niet vaak."

Belang van Nederland, het nieuwe politieke vehikel van Wybren van Haga, laat weten dat er al een lidmaatschapskaart voor Keijzer klaarligt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore