Anoniem bericht

'AH-filialen dichtgelijmd uit protest tegen bouw distributiecentrum'

24 september 2021 16:19 Aangepast: 24 september 2021 18:50
archieffoto Beeld © ANP

Actiegroep AH Must Go zou vanochtend de sloten van achttien Albert Heijn-filialen hebben dichtgelijmd. Dat meldt Trouw. Medewerkers van de filialen in Amsterdam konden op sommige plekken pas na twee uur naar binnen.

In een anoniem bericht zou AH Must Go de actie hebben opgeëist, schrijft de krant. De groep zou de winkels hebben dichtgelijmd uit protest tegen de bouw van een distributiecentrum in de Lutkemeerpolder.

De politie zegt deze brief niet te kennen. Al eerder is er door klimaatactivisten geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een distributiecentrum in het gebied, ten westen van Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sloten en rolluiken van 18 Albert Heijn-filialen Amsterdam dichtgelijmd

De Albert Heijn-winkels gaan normaal gesproken om 08.00 uur open. Maar medewerkers van de filialen keken vanochtend vreemd op toen ze de deuren van hun winkel opeens niet open kregen. De sloten én rolluiken bleken te zijn dichtgelijmd.

"Sommige konden vrij snel open worden gemaakt, bij andere duurde het ietsjes langer", vertelde een woordvoerder van de Albert Heijn vanochtend. "Medewerkers hebben maximaal twee uur moeten wachten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore