Ga naar de inhoud
Groot raadsel

Sloten en rolluiken van 18 Albert Heijn-filialen Amsterdam dichtgelijmd

Beeld © ANP

In Amsterdam zijn sloten en rolluiken van zeker achttien Albert Heijn-filialen dichtgelijmd. Wie dat heeft gedaan, is compleet onduidelijk. Het leidde er vanochtend toe dat sommige medewerkers wel twee uur moesten wachten voordat ze naar binnen konden.

De Albert Heijn-winkels gaan normaal gesproken om 08.00 uur open. Maar medewerkers van de filialen keken vanochtend vreemd op toen ze de deuren van hun winkel opeens niet open kregen. "Sommige konden vrij snel open worden gemaakt, bij andere duurde het ietsjes langer", vertelt een woordvoerder van de Albert Heijn. "Medewerkers hebben maximaal twee uur moeten wachten."

In de hele stad

De dichtgelijmde filialen bevinden zich niet in één stadsdeel, maar het gaat om filialen verspreid over de hele stad.

Wie
Lees ook:
Wie betaalde 1000 euro te veel in deze Amsterdamse slagerij? 'Wil het teruggeven'

Inmiddels zijn alle deuren en rolluiken weer open, maar is het nog een groot raadsel wie er achter de daden zit. Vooralsnog heeft de politie geen idee wat de reden is voor de actie en daarom doen zij onderzoek naar de zaak, vertelt een woordvoerder van de politie. 

Camerabeelden bekijken

"Wij gaan camerabeelden bij de winkels veiligstellen en die onderzoeken. Er zat helaas geen brief of sticker over het motief van de dader."