Ga naar de inhoud
Plotseling overleden

Zoon Kees volgt vader Kees op bij Stichting Ambulance Wens: 'Pa, ik ga je trots maken'

Kees Veldboer, die dezelfde naam heeft als zijn vader, van Stichting Ambulance Wens Beeld © Stichting Ambulance Wens

Na het plotselinge overlijden van Kees Veldboer (61), de oprichter van Stichting Ambulance Wens, is vandaag bekendgemaakt dat zijn zoon hem opvolgt als directeur van de stichting. "Ik heb er heel veel zin in om het levenswerk van mijn vader voort te zetten, maar het is wel heel dubbel dat hij er nu niet meer bij is."

Dat zegt Kees Veldboer, die dezelfde naam heeft als zijn vader, tegen RTL Nieuws.

Onwennig

Afgelopen zomer overleed zijn vader plotseling aan een hartstilstand. "We hebben duizenden kaartjes ontvangen met verhalen van mensen die vertellen dat mijn vader met de stichting zo veel voor ze betekend heeft. Het is een eer om daarmee verder te mogen gaan."

De
Lees ook:
De wensambulance rijdt door, ook na de dood van oprichter Kees

Hoewel zoon Kees al jaren achter de schermen werkzaam was bij de stichting, is het nu soms nog onwennig om in de voetstappen van zijn vader te stappen. "Hij had maat 50, dus het zijn letterlijk grote schoenen om te vullen. Het voelt als ik hier nu ben nog heel erg als zijn kantoor, het is ook zijn kantoor. Dus dat voelt soms nog een beetje vreemd."

'Beste Kees, ...'

Ook voor zijn collega's en contactpersonen is het nog schakelen, vooral omdat vader en zoon dezelfde naam hebben. "Als ik de telefoon van de stichting opneem met 'Kees Veldboer', hoor je ze even twijfelen", vertelt hij.

"En mensen vinden het ook nog een beetje gek om hun mail naar de stichting weer te beginnen met: 'Beste Kees'. Maar daar moeten we even doorheen, en het gaat vast allemaal wennen", vertelt hij.

'Pa, ik ga je trots maken'

De komende tijd gaat Kees met ruim 270 vrijwilligers aan de slag. "Ook na de dood van mijn vader, bleef de stichting gewoon doorgaan. En dat wil ik voortzetten, zodat zijn werk niet voor niets is geweest." Via Twitter maakte hij zijn aantreden bekend.