Fatale mishandeling

Nieuwe getuigen Mallorca-zaak melden zich na oproep

21 september 2021 22:28
ANP Beeld © Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie.

In het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat meldde een politiewoordvoerder vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Ook heeft zich iemand gemeld met nieuw beeldmateriaal en zijn er zo'n twintig nieuwe tips binnengekomen.

"Die oproep van vorige week is heel zinvol geweest", zei de woordvoerder. Een week eerder besteedde Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak. Toen deed de vader van Carlo Heuvelman (27), die overleed na de mishandeling in juli, namens de familie zijn verhaal. Hij hoopte dat getuigen die zich nog niet hadden gemeld zich over hun schroom heen zouden zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader doodgeslagen Carlo: 'Het gemis blijft, het verdriet is intens'

In die uitzending werden ook geblurde beelden van twee mannelijke en twee vrouwelijke getuigen getoond, naar wie de politie op zoek is omdat zij mogelijk belangrijke informatie zouden hebben over het uitgaansgeweld in badplaats El Arenal. Inmiddels heeft de politie de twee mannelijke getuigen kunnen spreken. "Dat was heel belangrijk voor ons", aldus de politie.

Naar de vrouwen, die zich ontfermd zouden hebben over de zwaargewonde Heuvelman, is de politie nog steeds op zoek. "Dat zou ook kunnen betekenen dat ze bijvoorbeeld niet uit Nederland komen. Iedereen die iets over ze weet, spreken we nog heel erg graag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw beeldmateriaal en tips over doodgeslagen Carlo op Mallorca

In de ochtend van 14 juli waren er meerdere gewelddadigheden in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café.

Bij een tweede incident op de boulevard werd Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden. De politie heeft in totaal acht verdachten aangehouden in de zaak, van wie er nog vijf vast zitten. Zij zijn alle vijf 18 en 19 jaar oud en komen uit Hilversum.

Bekijk ook: Onderzoek OM naar fatale mishandeling Mallorca

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de fatale mishandeling van de Nederlandse Carlo (27) op Mallorca. Een groep Nederlanders wordt door de Spaanse justitie verdacht hierbij betrokken te zijn. Van de mishandeling zijn ook beelden opgedoken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore