Wegwerkzaamheden

Twee weken lang 'zeer ernstige verkeershinder' op snelweg A12

20 september 2021 21:01
Archieffoto Beeld © ANP

Wie tussen komende maandag en donderdag 7 oktober tussen Utrecht en Den Haag rijdt, moet rekening houden met flinke vertraging. Door wegwerkzaamheden is de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk dicht.

Volgens Rijkswaterstaat kan het onderhoud aan de snelweg niet langer wachten, omdat de weg in te slechte staat is. Over een lengte van 4,5 kilometer wordt tussen Woerden en Reeuwijk het asfalt vervangen. Ook op andere plekken op de snelweg vinden werkzaamheden plaats. "Het is echt nodig, dit stuk van het wegdek heeft het einde van de levensduur bereikt", zegt een woordvoerder.

Vertraging tot een uur

Tussen komende maandag 21.00 uur en donderdag 7 oktober 5.00 uur is de snelweg tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk helemaal afgesloten. Verkeer richting Den Haag zal worden omgeleid via de A2, A9 en A4, en richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

De A12 richting Utrecht wordt later onder handen genomen. Daar is minder haast bij.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore