Wisselvallig en nat

De herfst komt eraan, en dat gaan we direct merken

19 september 2021 10:15 Aangepast: 19 september 2021 13:50
Beeld © ANP

Het is nu nog lekker nazomerweer, maar deze week doet de herfst zijn intrede. Vanaf donderdag krijgen we met klassiek herfstweer te maken.

Woensdagavond om 21.21 uur is het officieel zo ver: dan begint de astronomische herfst. En het weer doet vrolijk mee. Vanaf donderdag is het gedaan met de mooie nazomer, en wordt het een stuk natter en wisselvalliger.

Dus geniet er nog maar even van. Vandaag schijnt op veel plekken in Nederland de zon, zegt Brian Verhoeven van Buienradar. "De temperatuur ligt tussen de 18 graden in het noordoosten tot wel 23 graden in het zuidwesten van het land."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk herfst! Bij deze mensen gaat de vlag uit

Daarmee is het vandaag iets warmer dan gemiddeld in deze tijd van het jaar. Ook de komende dagen is het weer nog mooi. Verhoeven: "Het wordt dan iets kouder, maar het blijft droog en zonnig."

Behoorlijk nat

Na woensdag slaat het weer om. Verhoeven: "De temperatuur gaat donderdag richting de 18 graden, en het wordt behoorlijk nat. Ook de wind neemt wat toe. Na donderdag blijft het wisselvallig, met veel buien."

Hoe lang het vies weer blijft, is nog niet te zeggen. "Op lange termijn zitten er mogelijk ook nog wel een paar warme dagen aan te komen", zegt Verhoeven. "Maar dat is moeilijk nu al met zekerheid te zeggen. Het hangt ervan af of er koude lucht uit het noorden, of warme lucht uit het zuiden onze kant op wordt geblazen, en daar zijn de weermodellen het nog niet helemaal over eens."

Bekijk ook: Nederland geniet van de zon, maar tuincentra denken al aan kerst

Nederland genoot de afgelopen weken van het mooie weer, terwijl medewerkers in tuincentra de kerstcollectie al ophingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore