Neergeschoten door politie

'Verdachte kruisboogdrama buiten bewustzijn, niet te verhoren'

18 september 2021 23:23 Aangepast: 18 september 2021 23:37
De politie gisteren bij de flat in Almelo waar het incident plaatshad. Beeld © ANP

De 28-jarige verdachte die gisteren in Almelo twee vrouwen zou hebben doodgestoken, ligt buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Zijn medische toestand zou dusdanig zijn, dat hij niet door de politie kan worden verhoord.

Dat meldt het dagblad Tubantia. De verdachte werd gisteren neergeschoten door de politie toen hij op zijn balkon dreigde met een kruisboog mensen neer te schieten. Het schot waardoor hij zelf werd uitgeschakeld, zou hem in de borst hebben getroffen.

'Door merg en been'

Eerder had hij de twee slachtoffers neergestoken, vrouwen van 70 en 52 jaar. De steekpartij 'ging door merg en been', vertelde een buurtbewoner vandaag aan RTL Nieuws: "Eerst klonk vreselijk gegil en gejammer. Alsof een speenvarken levend werd gevild. Daarna was er letterlijk een doodse stilte. En dat was nog beangstigender."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kruisboogdrama Almelo: 'Ik hoorde vreselijk gegil en gejammer, daarna doodse stilte'

Bij het incident raakte ook een derde persoon gewond, een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen. Zij is opgenomen in het ziekenhuis. 

Het onderzoek van de politie is in volle gang. Het incident zorgde voor veel onrust in de buurt. Burgemeester Arjen Gerritsen zei gisteren dat het incident 'grote impact' heeft gemaakt in Almelo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers steekpartij Almelo zijn twee vrouwen van 70 en 52 jaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore