Steekincident Almelo

Kruisboogdrama Almelo: 'Ik hoorde vreselijk gegil en gejammer, daarna doodse stilte'

18 september 2021 18:33 Aangepast: 18 september 2021 18:57

De steekpartij waarbij gisteren in Almelo twee vrouwen van 70 en 52 jaar om het leven kwamen, laat diepe sporen na in de wijk. "Het ging door merg en been", vertelt een buurtbewoner aan RTL Nieuws. "Eerst klonk vreselijk gegil en gejammer. Alsof een speenvarken levend werd gevild. Daarna was er letterlijk een doodse stilte. En dat was nog beangstigender."

Het is vrijdagochtend iets na negen uur als de politie een melding krijgt van een steekincident aan de M. th. Steynstraat in Almelo. Bij aankomst zien agenten de 28-jarige verdachte met een kruisboog op het balkon staan. De omgeving wordt afgezet, de politie roept nadrukkelijk op om niet in de buurt te komen. 

Over het balkon geklommen

Een buurtbewoner vertelt hoe hij alles gezien heeft. Na de beangstigende stilte zag hij hoe een vrouw zichzelf in veiligheid probeerde te brengen door het balkon op te sluipen. "Ze klom over de reling en wilde op het dak springen van een auto die beneden stond, maar dat mislukte." 

De 33-jarige vrouw uit Rijssen valt verkeerd en komt op de grond terecht. De 28-jarige verdachte richt vanaf het balkon op de derde verdieping zijn kruisboog op haar, maar schiet niet. Uiteindelijk is te zien hoe hij wel op omstanders schiet. 

Miniatuurvoorbeeld
Twee doden en twee gewonden

Slachtoffers steekpartij Almelo zijn twee vrouwen van 70 en 52 jaar

De politie weet de verdachte te overmeesteren. Later wordt bevestigd dat bij de aanhouding geschoten is en dat de verdachte zelf ook gewond is geraakt. 

In het flatgebouw treft de politie twee dodelijke slachtoffers aan. De twee, een vrouw van 70 jaar oud en een vrouw van 52 jaar oud, blijken volgens bronnen familie van elkaar, beiden afkomstig uit Almelo, maar oorspronkelijk van Armeense afkomst.

'Helemaal de weg kwijt'

Verschillende buurtbewoners laten weten dat de verdachte vaker last had van psychoses. "Hij was helemaal de weg kwijt." Zo zou hij laatst naakt zijn opgepakt in het centrum en blafte hij terug naar honden. Op sociale media gaat een filmpje rond waarop is te zien hoe de verdachte halfnaakt met een boomstam op zijn schouder over het grasveld voor zijn huis rondloopt. 

De buurt is geschokt dat dit heeft kunnen gebeuren. "Dit had ons allemaal kunnen overkomen. Nu zijn onschuldige mensen vermoord, terwijl dit voorkomen had kunnen worden." 

De advocaat van de verdachte laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat zijn cliënt op dit moment in volledige beperking zit en hij daarom geen commentaar kan geven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee doden en gewonde na steekpartij Almelo, verdachte schoot ook met kruisboog

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore