Mooie dagen

Al plannen dit weekend? 'Het zonnetje komt lekker door'

17 september 2021 12:46 Aangepast: 17 september 2021 13:06
Archieffoto Beeld © ANP

Het is dan misschien half september, genieten van de zon kan nog altijd prima. Dit weekend ook weer, want het wordt best een heel fijn weekend. Ruim 20 graden wordt het in het zuiden, het noorden redt dat net niet.

Martijn Dorrestein is meteoroloog bij Buienradar en ziet dat het morgen, maar ook overmorgen ruim 20 graden kan worden. "En er staat weinig wind, het wordt echt best aardig."

Zondag ook lekker

Morgenochtend moeten automobilisten nog wel even rekening houden met mist. "Het is september de nachten worden langer, de omstandigheden voor mist zijn nu optimaal", zegt Dorrestein. 

Als die mist weg is, begint het genieten, en dat levert soms mooie plaatjes op:

We kunnen misschien zelfs wel met de benen bloot door de stad of langs het strand, als jij 20 graden daarvoor genoeg vindt natuurlijk. Omdat er weinig wind staat, is het erg aangenaam. De temperatuursverschillen zijn dit weekend ook niet groot. "Zo'n 22 graden morgen in het zuiden, 19 in het noorden", zegt Dorrestein.

En ook zondag is het fijn. "Dan is het in het noorden warmer dan in het zuiden, maar wel een graadje kouder dan zaterdag."

Donderdag regen

En dat weer blijft het ook na het weekend, zegt Dorrestein. "Tot en met woensdag is het dit weer, maar het wordt wel elke dag een stapje kouder. Vanaf donderdag is er weer kans op regen."

Bekijk hier hoe warm het bij jou is: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore