Vijf mensen nog vast

Drie verdachten fatale mishandeling Mallorca weer vrij

16 september 2021 18:48 Aangepast: 16 september 2021 19:39
Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

Het voorarrest van drie verdachten in de Mallorca-zaak is niet verlengd. De 18-jarige Hilversummer L.O., op 31 augustus als zesde verdachte opgepakt, en de 18- en 19-jarige verdachten van openlijk geweld die gisteren werden opgepakt, zijn vandaag vrijgelaten.

Volgens de raadkamer van de rechtbank in Lelystad is er niet genoeg aanleiding O. langer vast te houden voor betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen en de poging tot doodslag of zware mishandeling bij café De Zaak. De Hilversummer wordt nog wel verdacht van het plegen van openlijk geweld bij dat café en op de boulevard van El Arenal in de nacht van 13 op 14 juli.

Openlijke geweldpleging

Ook de zevende en achtste verdachten die eveneens uit Hilversum komen en die gisteren werden aangehouden, worden nog verdacht van openlijke geweldpleging. Alle drie wachten de zaak in vrijheid af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader doodgeslagen Carlo: 'Het gemis blijft, het verdriet is intens'

Zowel bij café De Zaak als bij een tweede incident even verderop op de boulevard bij café De Bierexpres, is naast Heuvelman tegen nog twee slachtoffers aangetrapt nadat ze bij een vechtpartij op de grond waren beland. Volgens het Openbaar Ministerie is sprake van poging tot doodslag, dan wel poging tot zware mishandeling.

Vijf mensen nog vast

Vijf andere verdachten zitten nog vast. Drie van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Waddinxvener, die een aantal dagen na het uitgaansgeweld overleed aan zijn verwondingen.

Alle verdachten behoren tot dezelfde vriendengroep uit Hilversum die op vakantie was op het Spaanse eiland, waar ze in de vroege ochtend van 14 juli ruzie kregen met andere vakantiegangers.

De eerste openbare zitting van de zaak vindt naar verwachting halverwege november plaats.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore