'Ik zal je doodslaan'

Toch celstraf voor bedreiger Pieter Omtzigt na hoger beroep OM

16 september 2021 11:09
Pieter Omtzigt. Beeld © ANP

De 27-jarige Danny V. uit Heerlen moet toch de gevangenis in voor het bedreigen van het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vorig jaar zomer. In hoger beroep is V. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

De man uit Heerlen volgde het Kamerlid op hinderlijke wijze tijdens een betoging tegen de coronamaatregelen in het centrum van Den Haag. Hij uitte daarbij bedreigingen en schold Omtzigt uit. Ook ging hij vlak voor hem lopen en blokkeerde de vrije doorgang, waardoor Omtzigt stil moest gaan staan.

Doodsbedreiging

Toen de politicus doorliep schold V. hem uit en uitte hij een doodsbedreiging. Omtzigt hoorde pas de volgende dag via sociale media dat de verdachte 'Ik zal je doodslaan' had geroepen.

De politierechter veroordeelde de man vorig jaar november tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden voor een 'poging tot bedreiging', omdat Omtzigt op het Plein de doodsbedreiging niet had gehoord. Het Openbaar Ministerie ging daarop in hoger beroep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorwaardelijke celstraf voor bedreiger Kamerlid Omtzigt, OM gaat in beroep

Het OM had bij het hof in Den Haag vier maanden gevangenisstraf geëist, waarvan een maand voorwaardelijk. Het hof maakte er twee maanden voorwaardelijk van, vanwege V.'s persoonlijke omstandigheden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore