Coronacheckapp

Aantal afspraken voor coronaprik bijna verdubbeld

15 september 2021 14:46 Aangepast: 15 september 2021 15:45
Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Gisterenavond kondigde het demissionaire kabinet aan dat de anderhalvemeterregel wordt versoepeld, mits je een coronatoegangsbewijs kunt laten zien. Vandaag was er bijna een verdubbeling te zien in het aantal prikafspraken.

Op maandag zijn 13.000 prikafspraken gemaakt en op dinsdag 15.558. Vorige week werden er gemiddeld zo'n 8.000 afspraken per dag ingeroosterd, laat GGD GHOR Nederland weten na een bericht van Hart van Nederland.

Vaccinaties

Het aantal gezette prikken loopt nog niet echt op, maar daalt ook niet. Op maandag zijn 17.969 vaccinaties gezet, op dinsdag 19.227.

Vorige week werden bijna 127.000 mensen gevaccineerd, gemiddeld iets meer dan 18.000 per dag. Dat is het laagste aantal sinds januari.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn alle nieuwe versoepelingen én maatregelen op een rij

Coronacheckapp

Vanaf 25 september verdwijnt de anderhalvemetermaatregel. In de culturele sector en in horecagelegenheden, behalve afhaalrestaurants, moeten bezoekers van 13 jaar en ouder de coronacheckapp laten zien om binnen te komen.

Vanaf 14 jaar moeten mensen ook een identiteitsbewijs laten zien. Met de app kun je bewijzen dat je bent gevaccineerd of dat je recent bent genezen van corona. Anders moet je een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Einde aan 1,5-metertijdperk: hoe snel wennen we eraan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore