Opsporing Verzocht

Nieuw beeldmateriaal en tips over doodgeslagen Carlo op Mallorca

15 september 2021 09:27 Aangepast: 15 september 2021 10:44
De vader van Carlo (rechts) deed gisteren voor het eerst zijn verhaal in het programma Opsporing Verzocht, Beeld © ANP/Opsporing Verzocht

Er zijn vooralsnog zeventien nieuwe tips binnengekomen bij de politie over de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. Gisteravond werd er in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Hierna heeft de politie ook nieuw beeldmateriaal ontvangen.

Om wat voor beelden het gaat, kan de politiewoordvoerder niet zeggen, maar het is sowieso nieuw beeld. "De getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw twee arrestaties na fatale mishandeling Mallorca

Carlo werd in juli ernstig mishandeld op Mallorca. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Vanochtend werden opnieuw twee mensen aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden. Inmiddels zitten acht 18- en 19-jarige verdachten in voorlopige hechtenis. Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij Carlo's dood.

Vader Carlo riep getuigen op

De vader van Carlo vertelde gisteren voor het eerst zijn verhaal in het tv-programma Opsporing Verzocht omdat hij hoopt dat nieuwe getuigen zich alsnog melden. Of er tussen de zes nieuwe tips ook nieuwe getuigen zitten, kan de politie nog niet zeggen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader doodgeslagen Carlo: 'Het gemis blijft, het verdriet is intens'

Volgens de politie is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken, maar gisteren werd benadrukt dat er nog meer mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben die de betreffende nacht in uitgaansgebied El Arenal waren. "Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld", legt de politie uit. "Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je."

'Het is geen snitchen'

De vader van Carlo beaamde dat gisteren in de uitzending. "Pak je verantwoordelijkheid. Ook al ben je nog zo jong", sprak hij de kijkers toe. "Je zou toch ook niet willen dat het iemand aangedaan wordt die jij kent? Van wie jij houdt? Je broer, zus, vader, moeder. Denk daar dan aan. Het is geen snitchen. We hebben het hier niet over een winkeldiefstal, we hebben het over iets superernstigs. Stap over die angst heen en help ons om de daders gestraft te krijgen."

Bekijk ook: Onderzoek OM naar fatale mishandeling Mallorca

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de fatale mishandeling van de Nederlandse Carlo (27) op Mallorca. Een groep Nederlanders wordt door de Spaanse justitie verdacht hierbij betrokken te zijn. Van de mishandeling zijn ook beelden opgedoken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore