Ga naar de inhoud
22 tot 27 graden

Nog even genieten: morgen misschien wel 27 graden

Archieffoto Beeld © ANP

Wie nog even het zomergevoel wil vasthouden, kan morgen z'n hart ophalen. Het wordt zomers warm, tot wel 27 graden.

Er komt een warme luchtstroom aan, weet Marjon de Hond, meteoroloog van Buienradar. En dat zorgt er samen met de zon voor dat de temperaturen morgen zullen stijgen. 

Het wordt zo'n 21 graden op de Wadden, in het zuidoosten van het land kan het misschien wel 26 of 27 graden worden. De zon laat zich veel zien, maar er zijn ook wel wat sluierwolken.

Beetje op tijd

Wie op het strand wil liggen of het terras op wil, kan dat beter een beetje op tijd doen. "In de tweede helft van de middag kan in het zuiden een regenbui vallen en het kan ook onweren", zegt De Hond. "Die buien komen vanuit het zuiden."

Is
Lees ook:
Is de herfst al begonnen? 'Mogelijk komt er nog een mooie nazomer'

In het noorden blijft het het langst droog: daar kan ook in de avond nog buiten op het terras worden gezeten. "Maar het wordt natuurlijk wel eerder donker", zegt De Hond. "Het is immers al september." 

Best lekker

Overmorgen daalt de temperatuur weer, maar is het nog steeds redelijk warm: zo'n 22 graden. Daarna, vanaf donderdag, blijft het afwisselen: een beetje bewolking, een beetje zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog. "Best lekker nazomerweer", zegt De Hond. "Of herfstweer, zo kun je het ook zien." 

Bekijk ook deze video, over 'een typisch Hollandse zomer'

02:34
Bron: RTL Nieuws