Ayfer Koç

Vrouw Pieter Omtzigt stopt als CDA-gemeenteraadslid: 'Enorme worsteling'

13 september 2021 00:22 Aangepast: 13 september 2021 00:23
Omtzigt en zijn vrouw brengen hun stem uit bij de Tweede Kamerverkiezingen. Beeld © ANP

De vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koç, stelt zich niet opnieuw verkiesbaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. Nu is Koç daar nog raadslid bij het CDA, maar door alles wat er de laatste tijd gebeurd is kan ze zich niet meer 'vol enthousiasme, passie en overtuiging' inzetten.

In juni liet Pieter Omtzigt weten zijn lidmaatschap voor het CDA op te zeggen na een conflict met de partij.

Zijn vrouw Ayfer Koç, CDA-gemeenteraadslid in Enschede, zei destijds dat zij toch aan zou blijven als raadslid voor de partij in haar stad.

'Persoonlijke impact'

Op die beslissing is ze gisteravond teruggekomen. "De afgelopen tijd was door de gebeurtenissen binnen het landelijk CDA een enorme worsteling voor mij, mede door de grote persoonlijke impact op mijzelf en mijn gezin", schreef Koç in een verklaring.

De 50-jarige vrouw van Omtzigt maakt deze periode als raadslid wel af, maar neemt daarna afscheid van de partij. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn gepland in maart volgend jaar. 

'Complexe landelijke situatie'

De afdelingsvoorzitter van het CDA-Enschede Laura Pierik laat in een reactie op de verklaring weten begrip te hebben voor het besluit van Koç.

"Er is bij iedereen enorm respect voor de manier waarop ze ook de afgelopen maanden door is gegaan als raadslid voor het CDA-Enschede, ondanks de complexe landelijke situatie", vertelde Pierik.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Echtgenote Omtzigt over aanblijven Rutte: 'Stuitende arrogantie van de macht'

Vorige week liet Pieter Omtzigt weten definitief niet terug te keren bij het CDA als hij weer aan het werk gaat in de Tweede Kamer. In plaats daarvan wil hij als zelfstandig Kamerlid aan de slag gaan.

Tweede partij van Nederland

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek gisteren dat Omtzigt, als er nu verkiezingen zouden zijn, 25 zetels kan halen. Dat zou hem de tweede partij van Nederland maken, na de VVD.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peiling: Omtzigt bij verkiezingen tweede partij van Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore