Roze Kameraden

Brandbrief aan Feyenoord na brand en bekladdingen met anti-homoteksten

12 september 2021 21:40
De politie onderzoekt de bekladding bij het COC-kantoor in Rotterdam Beeld © ANP

Een groot aantal lhbti-organisaties zegt in een brandbrief aan voetbalclub Feyenoord erg verontrust te zijn, nadat het kantoor van het COC in Rotterdam dit weekeinde werd beklad met anti-homoteksten.

In augustus werd al brand gesticht bij de sportschool van Paul van Dorst. Hij is de oprichter van de Roze Kameraden, de nieuwe lhbti-supportersvereniging van Feyenoord. Ook was toen de buitenkant beklad met anti-lhbti-teksten. Zowel vandaag als toen werd de bekladding ondertekend met 'RJK', onderdeel van de harde kern van Feyenoord. 

'Scherp veroordelen'

"Wij nodigen de KNVB, Feyenoord en de gemeente Rotterdam uit deze zorgwekkende ontwikkelingen scherp te veroordelen", stellen de ondertekenaars in de brief. Ze willen praten over de manier waarop alle partijen het anti-lhbti-geweld kunnen stoppen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

Het COC liet vandaag weten 'pal achter de Roze Kameraden te staan'. Verder pleit het COC voor een breed actieplan binnen Rotterdam om te werken aan de acceptatie van homo's. De Rotterdamse voetbalclubs zouden daarbij moeten worden betrokken.

Bekijk ook: Trauma door homogenezingstherapie: 'Ze zeggen dat je defect bent'

Vier partijen in de Tweede Kamer willen dat 'therapieën' waarmee homoseksualiteit zogenaamd wordt 'genezen' bij wet worden verboden.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore